Wednesday , January 20 2021
Kryefaqja / Turizëm / Ngrihen bujtina në parkun e Shebenikut, rritet numri i vizitorëve

Ngrihen bujtina në parkun e Shebenikut, rritet numri i vizitorëve

Parku Kombëtar i Shebenikut gjithnjë e më shumë është bërë pjesë e guidave dhe pamja e tij tërheqëse e bën atë fantastik dhe të vizitueshëm në çdo stinë.

Janë jo pak, por mbi 20 mijë vizitorë që kanë vizituar këtë park në 2018, një numër ky krahasimisht më i madh me vitin 2005 kur numri i vizitorëve ishte vetëm 800.

Photo: Facebook

Kryesisht ata janë vizitorë të huaj.

Qendra e Informacionit e ndërtuar në Fushë Studën funksionon më së miri për orientimin e vizitorëve, ndërsa rangers-sat i shoqërojnë ata sa herë u kërkohet një gjë e tillë.

Photo: Instagram

Edhe banorët e fshatrave rrotull pak e nga pak kanë filluar të sensibilizohen dhe të krijojnë bujtinat e para.

Në këtë mënyrë turizmi këtu nuk do të jetë vetëm një ditor, por kjo pritet të sjellë edhe zhvillimin e këtyre fshatrave.

 

Shiko gjithashtu

Shiu bllokon guidën në parkun kombëtar Shebenik-Jabllanicë

Stafi i “Pushime on Top” teksa vizituar edhe parkun kombëtar Shebenik-Jabllanicë, duke bërë edhe një …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.