Tuesday , January 19 2021
Kryefaqja / PODCAST/TV / VOX POP/ Të rinjtë nuk e shohin të ardhmen në Librazhd, ja pse po e braktisin qytetin

VOX POP/ Të rinjtë nuk e shohin të ardhmen në Librazhd, ja pse po e braktisin qytetin

Në fund të viteve ‘90 këtu banonin rreth tetë mijë banorë. Aktualisht bashkë me rrethina Librazhdi ka një popullsi prej 60 mijë banorësh.

Ndryshe nga ç’mund të supozohet këtu mbrëmjeve sheshi është i mbushur me njerëz. Kafenetë qëndrojnë të hapura deri vonë.

Librazhdi në mbrëmje

Të rinjtë nuk ndajnë të njëjtën përshtypje me të rriturit. Ata nuk duan të jetojnë në Librazhd. Thonë se nuk ka punë dhe do të emigrojnë.

Në vitin 1958 Librazhdi u shpall si një qendër e industrisë ushqimore dhe e shfrytëzimit të pyjeve. Sot aty nuk prodhohet gjë.

VIDEO:

Shiko gjithashtu

Plazh në Shkumbin, fanatikët që nuk e tradhtojnë lumin në këto ditë të nxehta

Nuk janë të shumtë si dikur, por kanë mbetur ende fanatikë që nuk e kanë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.