Tuesday , January 19 2021
Kryefaqja / Buzëqesh / 116 vjeçarja nga Librazhdi, 18 Qershor 2000

116 vjeçarja nga Librazhdi, 18 Qershor 2000

Qerime Bardhi nga Letmi i Librazhdit në një kronikë të vitit 2000, kur sapo kishte mbushur 116 vjeçe.

Kronika: Qerime Bardhi nga fshati i Lukikut, të Librazhdit, ka lindur në 3 Prill të vitit 1885.

Edhe tani që ka hyrë në vitin e 116 të jetës, Qerimeja thotë se puna e mban gjallë. Njëri nga gjashtë djemtë e saj tregon, se Qerimeja ka punuar shumë. Vetë Qerimeja tregon se ka bërë çdo punë, punë burrash, punë grash, çdogjë.

Qerime Bardhi përveç kafesë e duhanit nuk i bën naze asnjë lloj ushqimi. Në këtë rast duket se më shumë merita për jetëgjatësinë e 116-vjeçares ka trashëgimia. Në familjen Bardhi përgjithësisht kanë jetuar mbi 95 vjeç.

Ajo jetoi në tre shekuj pasi lindi në vitin 1885 dhe vdiq në vitin 2002.

Sot, e bija e saj është 101 vjeçe dhe Librazhdi News e solli historinë e saj vjet, kur mbushi 100 vjeç:

Lexo: 100-vjeçarja nga Librazhdi: Kishte vështirësi, por jetesa më përpara ishte më mirë

Shiko gjithashtu

Lulja e Krishtlindjeve: 5 këshilla për të jetuar gjithë vitin në shtëpinë tuaj

Ylli i Krishtlindjeve është një nga lulet simbol të kësaj feste. E bukur, e kuqe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.