fbpx
Sunday , October 25 2020
Kryefaqja / Buzëqesh / Dikur burim energjie, sot Librazhdi vuan për energji – Arkivë nga viti 2000

Dikur burim energjie, sot Librazhdi vuan për energji – Arkivë nga viti 2000

Lajm arkive 10 Gusht 2000

Më parë Librazhdi renditej i pari në vend për prodhimin e energjisë elektrike. 6 hidrocentrale të këtij rredhi furnizonin dhe Dibrën, Pogradecin, Prrenjasin dhe minierat.

Tani prodhohet vetëm 30% e energjisë. Kjo ndodh sepse një pjesë e hidrocentraleve janë të dëmtuar. Në vitin 1997 një rrëshqitje dheu bllokoi kanalin e shkarkimit të hidrocentralit të Xhyrës.

Duhen gjithsej 1.4 milion lekë për t’a kthyer në gjendjen e mëparshme, por Drejtoria e Përgjithshme nuk i ka dhënë ende fondet.

Sivjet mungesa e energjisë ka filluar që të ndihet që në verë. Kështu që edhe pse të vegjël, hidrocentralë të tillë janë mëse të nevojshëm.

Shiko gjithashtu

Shtohen rastet në parlament/ Një tjetër deputet pozitiv me covid, ndërsa para tre javësh ishte…

Pas kryetarit të bashkisë Tiranë, dhe deputeti Ralf Gjoni të tjerë pjesëtarë të politikës rezultojnë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.