fbpx
Sunday , October 25 2020
Kryefaqja / Buzëqesh / Luniku i Librazhdit i “zhytur” në varfëri – 30 Korrik 2000

Luniku i Librazhdit i “zhytur” në varfëri – 30 Korrik 2000

Në raportet më të fundit të organizmave ndërkombëtare thuhet, se më të varfrit e botës kanë më pak se 1 dollarë në ditë për frymë. Pak a shumë në të njëjtat kushte janë edhe fshatarët e Lulnikut në Librazhd. Këtu banojnë 8 mijë vetë, 70% e tyre trajtohet me përkrahje sociale, sepse toka e tyre është joprodhuese.

Ata që nuk kanë mundësi të shkojnë në emigracion, presin pas kësaj zyre ku jepet përkrahja sociale. Në përgjithësi familjet janë të mëdha me nga 10-15 anëtarë. Përkrahja sociale varjon nga 150 lekë në muaj deri në 3000 lekë. Fshatarët ankohen se kjo shumë nuk është e mjaftueshme.

E vetmja rrugëzgjidhje që u ofron shteti këtyre njerëzve është të braktisin vendlindjen. Prej kohësh në këtë zonë të varfër nuk ka asnjë investim në bujqësi, në veterinari, madje as në shëndetësi.

Shiko gjithashtu

Shtohen rastet në parlament/ Një tjetër deputet pozitiv me covid, ndërsa para tre javësh ishte…

Pas kryetarit të bashkisë Tiranë, dhe deputeti Ralf Gjoni të tjerë pjesëtarë të politikës rezultojnë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.