Tuesday , January 19 2021
Kryefaqja / Lajme / Shkumbini nuk përmbyt, argjinaturat e ndërtuara në Librazhd po funksionojnë

Shkumbini nuk përmbyt, argjinaturat e ndërtuara në Librazhd po funksionojnë

Prej tre vitesh, pjesa perëndimore e qytetit të Librazhdit ka shpëtuar nga përmbytjet.

Ujërat e lumit Shkumbin përfshinin të gjithë zonën perëndimore të këtij qyteti, përfshirë edhe aksin nacionale Librazhd Peshkopi, ndërkohë që përveç ndërtimit të pritave, këtu është ndërtuar edhe një shëtitore e cila shfrytëzohet maksimalisht nga qytetarët e Librazhdit

Argjinatura mbrojtëse shtrihet në rreth 1 km përgjatë lumit Shkumbin duke mbrojtur banesat, zonën industriale dhe aksin nacional.

Projekti parashikoi që përveç mbrojtjes, kjo të ishte edhe një zonë atraktive, edhe për shkak të peizazhit që ofron bregu i lumit, por edhe për shkak se një qytet i vogël si Librazhdi asnjëherë më parë nuk kishte pasur një shëtitore.

Shiko gjithashtu

Dëbora mbulon Shebenikun, vizitorë të shumtë në parkun kombëtar

Parku kombëtar i Shebenikut mirëpriti këtë fundjavë vizitorë të shumtë. Ashtu siç pritej, pavarësisht problematikave …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.