Një ndër bukuritë e rralla natyrore në shkallë vendi në çdo stinë të vitit është Fushë Studen.

Kjo pikë turistike, është pjesë e Parkut Kombëtar Shebenik Jabllanicë, më i madhi në Shqipëri dhe më një biodiversitet që e rendit edhe nga më interesantët në Ballkan për shkak të pranisë së species së rrallë, Rrëqebullit por edhe të Pyllit me Ahe pjesë e Trashëgimisë së UNESCO-s.

Fushë Studeni ofron një peisazh mahnitës në çdo stinë. Veçanërisht në dimër ku gjithçka zbardhet nga dëbora. E gjithë panorama që shfaqet është një kombinim tërheqës për këdo. Ndaj Shebenik-Jabllanicës, e sidomos Fushë Studenit nuk i mungojnë turistët në çdo stinë. Bukurisë natyrore i shtohet mikpritja e banorëve të zonës dhe kulinaria.