Tuesday , January 19 2021
Kryefaqja / Kulturë

Kulturë

Kantina e Verës Librazhd, traditë që nga viti 1960

Ata që kanë banuar në Librazhdin e viteve 70-80 të shekullit të kaluar e kujtojnë me nostalgji pijen e verës të famshme që prodhonte Fabrika e Verës së Librazhdit. Shishet e verës të markave Kabërne, Shesh i Zi, Riesling, Tokai etj. ishin me famë në të gjithë Shqipërinë, por edhe …

Lexo më shumë

Gizaveshi, fshati i parë që “dokumenton” historinë

Ali Buzra është një ish-mësues i shkollës në fshatin Gizavesh të Librazhdit. Në prag të daljes në pension, ai  vendosi që të krijojë një muze për fshatin. Për tri muaj mblodhi objektet etnografike dhe ndërtoi një muze në ambientet e shkollës ku dikur jepte mësim. Tani ai është ciceron i …

Lexo më shumë