Tuesday , January 19 2021
Kryefaqja / Turizëm

Turizëm

April, 2020

 • 16 April

  Mes bukurive mahnitëse të Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë

  galleri toka e beses shqiptare

  Në listën e parqeve të shumta natyrorë të vendit, Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë afër qytetit të Librazhdit ende nuk është mjaftueshëm i njohur. Një nga shkaqet kryesore lidhet me faktin se ky park ka qenë një zonë e ndaluar kufitare përgjatë gjysëm shekulli të diktaturës komuniste. Ishte pikërisht kjo mbyllje, që …

 • 16 April

  “Punoni për të zhvilluar Librazhdin”, Petro nga Finlanda mesazh për të rinjtë

  Janë të shumtë turistët që zgjedhin të vizitojnë Parkun Kombëtar Shebenik – Jabllanicë, i cili është kthyer së fundmi në një atraksion turistik. Petro Perala është nga Finlanda dhe ka zgjedhur që të vizitojë Fushë – Studnën këtë verë. Ne e kapëm teksa ai ishte në hyrje të Parkut Kombëtar …

 • 16 April

  Historia misterioze e Shpellës së Plakës në Gizavesh

  Vetëm 10 kilometra larg qytetit të Librazhdit ndodhet fshati Gizavesh. Pikërisht në këtë fshat, gjendet një vend i quajtur “Shpella e Plakës”. E ndodhur rrëzë shkëmbit, kjo shpellë nuk është eksploruar shumë nga njerëzit. Ajo mbetet mister, si nga mënyra e ndërtimit, ashtu dhe nga emri i saj. Legjenda thotë …

July, 2019

 • 20 July

  Shiu bllokon guidën në parkun kombëtar Shebenik-Jabllanicë

  Stafi i “Pushime on Top” teksa vizituar edhe parkun kombëtar Shebenik-Jabllanicë, duke bërë edhe një eksplorim të tij. Edhe pse u lodhën, Ori dhe Flori shprehen se ia vlen pa diskutim pasi pamjet ishin mahnitëse. Ori ka treguar edhe një detaj nga udhëtimi i tyre në parkun kombëtar Shebenik-Jabllanicë, ku …

 • 8 July

  Ngrihen bujtina në parkun e Shebenikut, rritet numri i vizitorëve

  Parku Kombëtar i Shebenikut gjithnjë e më shumë është bërë pjesë e guidave dhe pamja e tij tërheqëse e bën atë fantastik dhe të vizitueshëm në çdo stinë. Janë jo pak, por mbi 20 mijë vizitorë që kanë vizituar këtë park në 2018, një numër ky krahasimisht më i madh …

June, 2019

 • 2 June

  “Shpella e Akullit” në Letëm tërheq vizitorët e fundjavës

  Shpella e Akullit ndodhet në Fushën e Letmit në Parkun Kombëtar “Shebenik-Jabllanicë”, në rrethin Librazhd. Ajo ka një gjatësi prej 48 m dhe një lartësi 10 m si dhe gjerësi mesatare 9 m linear. Kjo shpellë karakterizohet nga freskia e lartë që ka në stinën e verës për shkak se …